Bell Schedules

2019-2020 Bell - Instructional Minutes Schedule by Grade

See schedules below for Regular/ Full School Day: 8:20 am to 2:20pm

Minimum Days: School begins at 8:20 am and ends at 11:45 am. 10 minute recess
TK and Kindergarten *Minimum Days: 8:20 AM - 11:45 AM 10 minute recess
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 8:20 AM 10:05 AM 105 min
Recess 10:05 AM 10:25 AM 20 min
Instruction 10:25 AM 11:30 AM 65 min
Lunch 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Instruction 12:10 PM 1:05 PM 55 min
Bathroom Break 1:05 PM 1:15 PM 10 min
Instruction 1:15 PM 2:20 PM 65 min
1st, 2nd & 3rd Grades *Minimum Days: 8:20 AM - 11:45 AM 10 minute recess
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 8:20 AM 10:35 AM 135 min
Recess 10:35 AM 11:00 AM 25 min
Instruction 11:00 AM 11:55 AM 55 min
Lunch 11:55 AM 12:35 PM 40 min
Instruction 12:35 PM 2:20 PM 105 min
4th & 5th Grades *Minimum Days: 8:20 AM - 11:45 AM, recess same as regular days
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 8:20 AM 10:25 AM 125 min
Recess 10:25 AM 10:35 AM 10 min
Instruction 10:35 AM 11:35 AM 60 min
Lunch 11:35 AM 12:15 PM 40 min
Instruction 12:15 PM 2:20 PM 125 min
6th Grade *Minimum Days: 8:20 AM - 11:45 AM, break same as regular days
Description / Period Start Time End Time Length
Block 1 Instruction 8:20 AM 9:40 AM 80 min
Block 2 Instruction 9:40 AM 10:25 AM 45 min
Break 10:25 AM 10:35 AM 10 min
Block 3 Instruction 10:35 AM 11:10 AM 35 min
Lunch 11:10 AM 11:50 AM 40 min
Block 4 Instruction 11:50 AM 12:40 PM 50 min
Block 5 Instruction 12:40 PM 1:30 PM 50 min
Block 6 Instruction 1:30 PM 2:20 PM 50 min
7th & 8th Grades *Minimum Days: 8:20 AM - 11:45 AM, break same as regular days
Description / Period Start Time End Time Length
Block 1 Instruction 8:20 AM 9:15 AM 55 min
Block 2 Instruction 9:15 AM 10:05 AM 50 min
Break 10:05 AM 10:15 AM 10 min
Block 3 Instruction 10:15 AM 11:10 AM 55 min
Lunch 11:10 AM 11:50 AM 40 min
Block 4 Instruction 11:50 AM 12:40 PM 50 min
Block 5 Instruction 12:40 PM 1:30 PM 50 min
Block 6 Instruction 1:30 PM 2:20 PM 50 min